توضیحات کامل :

هدف از این تحقیق بررسی مبانی ومفاهیم نظری در مورد مدیریت موجودی‌ ها با فرمت docx در قالب 42 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب

مبانی ومفاهیم نظری در مورد مدیریت موجودی‌ها

تعریف موجودی کالا

اهمیت موجودی کالا

طبقه بندی موجودی‌ها

جمع هزینه‌های مربوط به موجودی‌ها

مدیریت به موقع موجودی‌ها

سیستم مدیریت به موقع خرید

ارزشیابی موجودی‌ها

روش شناسائی ویژه

روش اولین صادره ار اولین وارده

روش اولین صادره از آخرین وارده

روش میانگین

روش میانگین موزون

پیشینه

منابع

 

 

 

موجودی و کالا، بخش‌ای دارایی‌های از واحدهای را تشکیل‌دهد. بنابراین، ارزشیابی انعکاس مواد و کالا اثر با اهمیتی تعیین ارائـه مالی عملکرد مالی تجاری. تصمیم گیری در مورد خرید انواع موجودی‌ها،با صرفه‌ترین مقدار سفارش و حد تجدید سفارش،برخی از انواع متداول تصمیمات مربوط به موجودی‌هاست. علاوه بر تصمیمات مزبور،مدیران ناگزیزند از طرح ریزی برای تدوین روش‌های موثر انبارداری،جابجایی ومصرف این موجودی‌ها می‌باشند.مدیریت موجودی‌ها، یکی از فعالیت‌های مهم است که در آن مهندسین تولید،مهندسین سیستم، مهندسین صنایع،مدیران مالی وحسابداران مدیریت درگیر هستند.وظیفه اصلی حسابداران در این فعالیت فراهم کردن اطلاعات در مورد اقلام بهای تمام شده و هزینه و همچنین بکار بردن مدل مناسب برای کمک به تصمیم گیری مدیران مسئول می‌باشد. (شباهنگ، 1390)

 

 

 

از شروع انقلاب صنعتی که در کشورهای پیشرفته از اقتصاد کشاورزی به اقتصاد صنعتی روی آورده بودند و متعاقب آن نیاز موجودی‌ها در سازمان‌ها و شرکت‌ها تولیدی قوت گرفت و این امر مستلزم این شد که مدیریت در این زمانه نگاه ویژه ای به موجودی‌ها داشته باشد و تلاش‌های در به‌کارگیری تکنیکهای انالیتیکی در مطالعه موجودی‌ها در شروع قرن حاضر انجام گرفته است. مشکلات برنامه ریزی تولید و مشکلات،از یک طرف،رشد همزمان صنایع تولیدی و شاخه‌های مهندسی،به خصوص مهندسی صنایع از طرف دیگر موجب رشد تا حرکت‌های اولیه در استفاده از روش‌های ریاضی برای تجریه و تحلیل موجودی‌ها شکل گیرد.

 

 

 

اولین کتابی که به صورت کامل به بحث موجودی‌ها پرداخت اثر اف.ای ریموند بود. این کتاب به صورت ساده کوشیده است تا بیان کند که چگونه " مدل ساده اندازه انباشته " را در عمل می‌توان گسترش داد. قبل از جنگ جهانی دوم سیستمهای موجودی به صورت قطعی و غیر احتمالی مورد مطالعه صاحبنظران قرار می‌گرفتند و در اثنای جنگ جهانی دوم مدل مفیدی گسترش یافت به عنوان " مدل کریسمس " نام گرفت و پس از مدت کوتاهی یک تفسیر احتمالی از مدل انباشت به وسیله ویتین ارائه گردید که در سال 1953 منتشر شد. این اولین کتاب به زبان انگلیسی بود که به مدلهای موجودی‌های احتمالی می‌پرداخت. و اندکی پس از جنگ جهانی دوم که علوم مدیریت و OR ظهور پیدا کرد، توجه بیشتر و دقیق تری بر روی طبعت احتمالی مسائل موجودیخا معطوف شد.مدلهای موجودی برای محاسبه مقدار سفارش از سال 1913 توسط هریس مطرح شد.