توضیحات کامل :

خرید و دانلود فصل دوم پایان نامه و ادبیات نظری درباره بازار سرمایه و فواید بورس اوراق بهادار با فرمت docx در قالب 31 صفحه ورد بصورت کامل و جامع با قابلیت ویرایش

 

 

 

منتقدین علم اقتصاد تا حدودی به طور طبیعی متعرض مبحث بورس اوراق بهادار بوده و به اهمیت و تاثیر آن در اقتصاد نپرداخته اند. در آثار آدام اسمیت، از بورس اوراق بهادار سخنی به میان نیامده است. دیوید ریكاردو نیز كه خود از بركت شغل كارگزاری بورس به ثروت قابل توجهی رسیده بود از این نهاد دنیای اقتصاد آزاد گفتگو نمی كند. با ورود اقتصاد به دوره تولید انبوه، نقش بورس اوراق بهادار در اقتصاد چشم گیرتر می شود به طوری كه امروزه این جمله كه «بورس اوراق بهادار قلب اقتصاد است» واقعیتی انكار ناپذیر است. علمای اقتصاد، بورس اوراق بهادار را برای تأمین و تجهیز منابع مالی، حیاتی می دانند اصولاً اهمیت وجود بازار متشكل سرمایه در ساختار اقتصادی هر كشوری بسیار احساس می گردد چنانچه از طریق تشكیل یك چنین بازاری ضمن حصول اهداف اقتصادی كشور در مسائل اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی نیز تا حدود زیادی اثرات سودمند و قابل توجهی را ایجاد خواهد نمود و به این ترتیب توجه به بورس و راه اندازی آن از ضروریات قطعی و لازمه حیات سالم اقتصادی هر جامعه محسوب می گردد.

 

 

 

چرا كه برای توسعه اقتصادی یك كشور، سرمایه گذاری امری بسیار ضروری است و برای آنكه سرمایه گذاری صورت گیرد نخستین شرط، وجود سرمایه یا جمع آوری آن است و طبیعی ترین منبع برای جمع آوری سرمایه هر كشور، پس انداز افراد آن جامعه است، اما پس انداز افراد الزاماً و به خودی خود به مصرف سرمایه گذار نمی رسد و ممكن است بخشی یا قسمت مهمی از آن به صورت راكد و بلااستفاده باقی‌مانده بنابراین می بایست تمهیدات و تدابیری اتخاذ گردد كه پس‌اندازها به سوی سرمایه گذاری سوق داده شود و در این زمینه، راه های مقطعی برای جلب پس‌اندازها به سوی سرمایه گذاری وجود دارد كه مهم‌ترین و مناسب‌ترین آن بورس اوراق بهادار است (علوی و امیری 1389، 55).

 

 

 

فهرست مطالب

2-1- مقدمه

2-2- بازار سرمایه و نقش بورس اوراق بهادار در توسعه اقتصادی

2-2-1 آثار و فواید بورس اوراق بهادار

2-2-2 نقش بورس اوراق بهادار در تخصیص بهینه منابع و كارایی بنگاهها

2-2-3 نقش بورس در جذب نقدینگی

2-3- ظهور وشکوفا شدن مالی رفتاری

2-3-1 مالی رفتاری

2-3-2 تئوری پیش نگری

2-3-3 رفتارشهودی

2-3-4 بیش واکنشی و کم واکنشی

2-4- رفتار توده وار

2-4-1 طبقه بندی رفتار توده وار

2-4-2 علل ایجاد توده واری

2-5- نظریه مدل قیمت گذاری دارایی سرمایه ای

2-6- مدل سه عاملی فاما و فرنچ

2-7- تئوری قیمت گذاری آربیتراژ

2-7-1 عامل‌های تئوری قیمت‌گذاری آربیتراژ

2-7-2 مفروضات مدل قیمت گذاری آربیتراژ

2-7-3 انتخاب عامل‌ها از طریق مدل‌های آماری چند متغیره

2-7-4 انتخاب عامل‌ها از طریق مدل متغیرهای کلان اقتصادی

2-7-5 مشكلات و چالش های تئوری قیمت گذاری آربیتراژ

2-8- دانش مالی رفتاری و توضیح راهبرد توالی و معکوس

پیشینه

منابع