توضیحات کامل :

هدف از این تحقیق بررسی مفهوم بهره وری و سطوح آن با فرمت docx در قالب 29 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب

2-1 مقدمه 

2-2 بهره­وری

2-2-1 بهره­وری و تعاریف آن

2-2-2 اهمیت بهره­وری

2-2-3 سطوح بهره­وری

2-2-4 چرخه مدیریت بهبود بهره­وری

2-2-5 روش­های مختلف محاسبهی بهره­وری

2-2-6 شاخص­های بهره­وری کلی عوامل تولید

2-2-7 مدل بهره­وری

2-2-8 تفاوت بهره­وری با تولید

پیشینه

منابع

 

 

 

بهره­وری معادل واژه­ی (P) است که به‌عنوان یک واژه­ی انگلیسی به معنای قدرت تولید و باروری است. بهره­وری در ادبیات اقتصادی از سابقه­ی دیرینه­ای برخوردار است. این­ واژه برای اولین بار در نوشته­ها و عقاید اندیشمندان اقتصادی مکتب مرکانتلیست­ها (سوداگران) مطرح شد و سپس در مکاتبی مانند، فیزیوکرات­ها و کلاسیک­ها به آن اشاره شده است. برای مثال مرکانتلیست­ها کار تجارت و کار در معدن را مولد می­دانستند و معتقد بودند این نوع مشاغل، نسبت به دیگر مشاغل موجود در جامعه دارای بهره­وری و مولدیت بیشتری در تولید ثروت ملی و افزایش آن داشته­اند و یا فیزیوکرات­ها معتقد بودند که کار کشاورزی مولد ثروت است و بهره­وری قدرت تولید کشاورزی را حائز اهمیت می­شمردند (تقی نژاد عمران، وحید، 1391).

 

 

 

بهره­وری یکی از مفاهیم مهم در اقتصاد به شمار می­آید که رابطه بین استفاده از عوامل تولید و محصول تولید شده را نشان می‌دهد. از سوی سازمان­های بین المللی برای بهره­وری تعاریف مختلفی مطرح گردیده است. به‌عنوان‌مثال سازمان بین المللی کار( ILO) بهره­وری را اینگونه بیان می­کند: محصولات مختلف با ادغام چهار عامل اصلی تولید می­شوند. این چهار عامل عبارتنداز: زمین، سرمایه، کار و سازماندهی. رابطه بازدهی تولید با یکی از این عوامل مشخص کننده، میزان بهره­وری می­باشد. آژانس بهره­وری اروپا EPA­بهره­وری را درجه استفاده­ی مؤثر از هر یک از عامل تولید می­داند. سازمان همکاری اقتصادی و توسعه OECD بهره­وری را این گونه تعریف می­کند: بهره­وری مساوی نسبت ستانده به یکی از عوامل تولید می­باشد. عوامل تولید ممکن است سرمایه، کار، موادخام، انرژی و مواد­دیگر باشد. بطور کلی بهره­وری را می‌توان ترکیبی از کارایی و اثر بخشی دانست.