توضیحات کامل :

هدف از این تحقیق بررسی سرمایه اجتماعی و تاریخچه ی مفهومی آن با فرمت docx در قالب 46 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب

سرمایه اجتماعی

2-2-1-تاریخچه مفهومی سرمایه اجتماعی

2-2-2-ماهیت سرمایه اجتماعی

2-2-3-طبقه­بندی سرمایۀ اجتماعی

2-2-4-انواع سرمایه اجتماعی

2-2-5-نظریه های سرمایه اجتماعی

2-2-6-سرمایه اجتماعی در خانواده

منابع

 

 

 

واژه‌ سرمایه اجتماعی سابقه ذهنی طولانی در علوم اجتماعی دارد ولی سابقة این اصطلاح به معنایی كه امروزه به‌كار می‌رود به 80 سال پیش و نوشته‌های لیدا جی. هانیفن، سرپرست وقت مدارس ویرجینیای غربی در امریكا برمی‌گردد(شارع پور، 1388:  58). این مربی آموزشی گمنام ویرجینایی (ویرجینیای غربی) در مقاله ای (1916م) نابسامانی های نظام آموزشی کشورش، ایالات متحده آمریکا، را بررسی می­کند و اصطلاح «سرمایه اجتماعی» را برای تبیین دگرگونیهایی که در روابط اجتماعی دانش آموزان مشاهده کرده، به کار می­برد.

 

 

 

او گزارش میدهد که در مدرسه های امریکایی پیوسته از میزان حس نیتی که دانش آموزان برای برقرار کردن رابطه با یکدیگر به آن نیاز دارند، کاسته می شود و دانش آموزان نسبت به یکدیگر کم توجه شده و بیش از پیش از خواسته های فردی و شخصی خود پیروی می کنند؛ همدلی میان آنها کاهش یافته و از این رو آنها برای معاشرت و روابط پایدار با یکدیگر تمایل کمتری از خود نشان می دهند. هانی فان این تغییرات را با میزان یا اندازه سرمایه اجتماعی در مدرسه های امریکایی مرتبط می داند. در نظر او سرمایه اجتماعی آن «چیزی» یا آن «پدیده ای» است که در روابط میان انسانها نهفته است و سبب پدید آمدن «حسن نیت» میان آنها می شود؛ همدلی آنها را نسبت به یکدیگر بر می انگیرد؛ آنها را پیرو جمع می کند و بدین­سان زمینه معاشرت بیشتر و روابط پایدار میان آنان را فراهم می آورد. افزایش یا کاهش سرمایه اجتماعی بر میزان حسن نیت، همدلی و معاشرت های اجتماعی میان انسانها اثر می گذارد (اجتهادی، 1386: 4).

 

 

 

بعد از هانیفن، اندیشه سرمایة اجتماعی تا چندین دهه ناپدید شد ولی در دهه 1950 گروهی از جامعه‌شناسان شهری كانادایی(سیلی، سیم و لوزلی، 1956) در دهة 1960، یك نظریه‌پرداز مبادله (هومانس، 1961) و یك استاد مسائل شهری(جیكوبس، 1961) و در دهة 1970 اقتصاددانی به نام لوری (1979) آن را دوباره احیا كردند. ولی درواقع این جیمز كلمن و تحقیق او در زمینه مشاركت در امور مدرسه(در شهر شیكاگو) بود كه سبب جلب توجه امروزی به این مفهوم شد. سپس بوردیو و بعد در دهه 1990، پاتنام از این مفهوم برای مطالعه نهادهای دموكراتیك در ایتالیا استفاده كرد. پس می‌توان گفت كه مفهوم سرمایه اجتماعی  از دهه 1920 مطرح گردیده ولی در طی دو دهه اخیر بوده كه به شدت مورد توجه قرار گرفته است(شارع­پور، 1388: 58).