توضیحات کامل :

هدف از این تحقیق بررسی مفهوم بازنمایی و نظریات مرتبط با آن با فرمت docx در قالب 15 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب

نظریه­ های بازنمایی

نظریۀ استوارت هال

نظریۀ جان فیسک و کالین مک­کیب

منابع

 

 

 

 

   یکی از محوری­ترین مفاهیم نظری و روش­شناختی پژوهش حاضر مفهوم بازنمایی است. لذا لازم است که در اینجا دلالت­های تئوریک و اپیستمولوژیک این مفهوم تشریح شود و سپس عمده­ترین و مرتبط­ترین نظریه­های ارایه­شده در این­باره، تا آنجا که برای ایضاح ابعاد و سویه­های موضوع پژوهش کاربرد دارند، تحلیل شوند. بازنمایی را باید ساخت رسانه‌ای و زبانی واقعیت دانست. درخصوص نحوه­ بازنمایی از طریق زبان سه رهیافت مختلف وجود دارد: بازتابی، تعمدی و برساخت­گرا.

 

 

 

 در رهیافت بازتابی، زبان همانند آینه­ای عمل می­كند تا معنای واقعی را به همانگونه كه در جهان وجود دارد بازتاب دهد. مطابق با رهیافت تعمدی، واژه، همان معنایی را می­دهد كه نویسنده یا گوینده مدنظر داشته است. اما براساس رویكرد برساخت­گرایانۀ مطالعات فرهنگی دربارۀ بازنمایی، كه مبنای نظری این پژوهش را نیز تشكیل می­دهد؛ زبان صرفاً واسطه­ای خنثی و بی­طرف برای صورتبندی معانی و معرفت دربارۀ جهان نیست؛ بلكه معنا از طریق فرهنگ و توسط زبان برساخته می­شود.

 

 

 

رهیافت برساخت­گرا خود مشتمل بر دو شاخۀ نشانه­شناختی و گفتمانی است. شاخۀ نشانه­شناختی به این نكته توجه دارد كه بازنمایی و زبان چگونه معنا تولید می­كند؟ و شاخۀ گفتمانی به تأثیرات و پیامدهای بازنمایی و سیاست­های آن توجه دارد و در آن بر زبان­های خاص یا معانی و نحوۀ بكارگیری آنها در زمان­ها و مكان­های خاص تأكید می­شود (مهدی­زاده،1387 :24). بازنمایی، نه انعكاس و بازتاب معنای پدیده‌ها در جهان خارج كه تولید و ساخت معنا بر اساس چارچوب‌های مفهومی و گفتمانی است.