توضیحات کامل :

هدف از این تحقیق بررسی فرهنگ و مطالعات فرهنگی با فرمت docx در قالب 68 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب

مرور نظری رویکرد مطالعات فرهنگی

2-4-1-تاریخچه

2-4-2-زمینه های اصلی مطالعات فرهنگی

2-5-مطالعات فرهنگی و فرهنگ عامه

2-6-رابطه متن و مخاطب در مطالعات فرهنگی

2-7-آنتونیو گرامشی

2-8-استوارت هال

2-9-میشل دوسرتو

2-10-جان فیسک

2-11-گادامر

2-12-بوردیو

2-13-مرور تجربی

منابع

 

 

 

مطالعات فرهنگی به صورتی نه چندان جدی در بریتانیای بعد از جنگ شکلی گرفت، و در آن زمان برنامه­ای برای رهایی طبقه کارگر با ویژگی­هایی از قبیل ضدنخبه­گرایی، تاکید بر بافتار و روش­شناسی چندگانه بود. پژوهشگران این ویکرد هم می­کوشیدند به فعالیت­های فرهنگی طبقه کارگر (در مخالفت با استبداد فرهنگ متعالی) مشروعیت ببخشند و بر سامان­مندی و صحت و اعتبار این فعالیت­ها به منزله منبعی برای انقلاب اجتماعی بیفزایند (لیندلف؛ تیلور، 1388: 100). مطالعات فرهنگی در مرحله نخست، نقد خود را از فرهنگ توده­وار ارائه كرد. این نقد با آنچه مكتب فرانكفورت ارائه كرد، متفاوت بود و سپس به سراغ جامعه­شناسی آمریكایی انحراف و ماركسیسم و ساختارگرایی اروپایی رفت و با جذب این موارد، آنها را در ارزیابی خرده فرهنگ ها و فرهنگ مردمی به كار گرفت (تامپسون، 1389: 47).

 

 

 

 

این حوزه­ی مطالعاتی ریشه در لیویسیسم داشت -نوعی از مطالعات ادبی که عنوانش را از نام اف. آر. لیویس، برجسته­ترین شخصیت خود گرفته است. لیویسیسم تلاشی بود برای رواج دوباره آنچه اکنون به پیروی از پیر بوردیو «سرمایه فرهنگی» نامیده می­شود هرچند که چنین برداشتی از خود نداشت (دورینگ، 1382: 3). لیویسیست­ها تاکید می­کردند که فرهنگ صرفا فعالیتی برای سرگرمی نیست؛ خواندن [آثار] «سنت بزرگ» ابزاری است برای شکل دادن به افرادی پخته با برداشتی خاص و متوازن از زندگی. به اعتقاد آنان انبساط خاطری که فرهنگ توده­ای به افراد می­بخشد، تهدید اصلی نسبت به این برداشت از زندگی است. لیویسیم در اینجا تا حد زیادی با آنچه مطالعات فرهنگی «بلوک قدرت سوسیال دموکرات» می­نامد و بر بریتانیای پس از جنگ حاکم بود، هماهنگی دارد (دورینگ، 1382: 3-4). سرانجام مطالعات فرهنگی تحت عنوان مرکزی به همین نام در سال (1964) در دانشگاه بیرمنگام انگلستان تاسیس شد (محمدپور ، 1389: 458).