توضیحات کامل :

هدف از این تحقیق بررسی رسانه و سواد رسانه ای با فرمت docx در قالب 27 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب

مرور تاریخی

نگاهی کلی به تاریخچه سواد رسانه ای

فرآیند تاریخی موضوع

تاریخچه سواد رسانه ای در کشورها

مرور تجربی

پژوهش های داخل کشور

پژوهش های خارج از کشور

منابع

 

 

 

     درقرن اخیر از سواد رسانه ای ، به عنوان سواد جدید یاد می شود. همچنین با افزایش دسترسی به رسانه های تعاملی، آسیب های اجتماعی جدیدی در جامعه بروزکرده است که میزان سواد رسانه ای کاربران، در آن نقش دارد. با این حال بیش از 2 دهه است كه صاحبنظران ارتباطات ، به دیدگاهی روی آورده اند كه به نظر میرسد با گسترش آن ، می توان از تاثیرات منفی رسانه ها پیشگیری كرد . این دیدگاه ، به طور كلی راه هرگونه ارتباط رسانه ای را برخورداری از  سواد رسانه ای  یا  آموزش رسانه ای می داند .  تاریخچه پیدایش سواد رسانه ای، به سال ۱۹۶۵ باز می گردد. مارشال مک لوهان اولین بار در کتاب خود تحت عنوان "درک رسانه: گسترش ابعاد وجودی انسان"، این واژه را بکار برد و نوشت: "زمانی که دهکدۀ جهانی تحقیق یابد، لازم است انسان ها به سواد جدیدی بنام سواد رسانه ای دست یابند" (صدیق بنای، 1385).

    

 

 

هرچند که پایگاه اینترنتی مرکز سواد رسانه ای، آورده است که جان کالکین، اس جی سواد رسانه ای را ابداع کرد ، اما "تئوری سواد رسانه ای شناختی" توسط جیمز پاتر (متولد ۱۹۵۸ در انگلستان) مطرح شده است. دهه های ۱۹۲۰ و ۱۹۳۰ را باید دهه های پیوند و ارتباط این حوزه؛ یعنی حوزه سواد رسانه ای با تفکرات انتقادی دانست. در این سالها، دپارتمان های دانشگاهی تحلیل فیلم در سراسر ایالات متحده و انگلستان، کار خود را آغاز کرده و فیلم های روز را مورد تحلیل قرار دادند. اینگونه از سواد، در کانادا به عنوان اولین کشور، به صورت رسمی از طرف نظام آموزش و پرورش پذیرفته و جزء برنامه های درسی مدارس گنجانده شد .