توضیحات کامل :

هدف از این تحقیق بررسی اعتیاد و انواع وابستگی به مواد و تاثیر شخصیت بر آن ها با فرمت docx در قالب 22 صفحه ورد بصورت کامل و جامع و با قابلیت ویرایش می باشد

 

 

 

فهرست مطالب

تحقیقات انجام شده در مورد اعتیاد و شخصیت

2-2-1 تحقیقات داخلی

2-2-2 سابقه پژوهش در جهان

2-3-مفهوم وابستگی به مواد (اعتیاد)

2-3-1 تعریف مفاهیم اساسی ملاک‌های وابستگی به مواد

2-3-2سوء مصرف مواد

2-3-3 مراحل وابستگی به مواد

2-3-4 اختلالات وابسته به مواد به دو دسته تقسیم می‌شوند که عبارتند از

2-3-4-1 سوء استفاده از مواد

2-3-5 انواع وابستگی به مواد

2-3-5-1 وابستگی جسمانی

2-3-5-2 وابستگی روانی

2-3-6 طبقه بندی انواع مواد

2-3-7 مواد افیونی

منابع

 

 

 

پژوهشی تحت عنوان «بررسی عوامل خطر ویژگی های شخصیتی در کودکان و نوجوانان مصرف کننده مواد مخدر» نتایج پژوهش نشان داده که گروه مصرف کننده مواد مخدر نسبت به گروه گواه از درون گرایی، روان نژندی، روان پریشی بالا و از عزت نفس پایین برخوردار بودند (محمدی، 1376، چکیده).

 

 

 

در پژوهشی دیگر تحت عنوان (مقایسه خصوصیات شخصیتی جوانان معتاد به مواد مخدر و جوانان عادی در گروه سنی 22-14 سال در استان اصفهان) مشخص شد که میزان جامعه ستیزی، خصوصیات پارانوئیدی، افسردگی، خود بیمار پنداری، مانیا، خستگی روانی، هیستری، و اسکینروفرنیا در جوانان معتاد بیشتر از جوانان عادی است. نتایج مذکور از اجرای آزمون MMPI بدست آمده است (شایسته، 1375، چکیده ،به نقل از کتابی1387).

 

 

 

در پژوهش که با عنوان «مقایسه ای بر روی شخصیت افراد معتاد و غیر معتاد نشان داد که معتادان دارای چند خصوصیت شخصیتی مشترک هستند: 1) ظرفیت کم در مقابل فشار و در مقابل ناکامی ها، که این گوشه گیری و ناکامی ها آنها را به مصرف مواد سوق می دهد. 2) اتکاء یا وابستگی که از باقیمانده خصوصیات نوزادی است، یعنی معتادان برگشت روانی دارند. 3) خودخواهی خصوصیت دیگری است که به معتادان تعلق دارد و معمولاً علائم تضادهای داخلی روانی نوروتیک را نشان می دهد (لیاقت، 1375). 4) تحقیقات انجام شده با آزمونهای روانی و شخصیتی بر روی افراد معتاد و یا افراد مصرف کننده مواد نشان می دهد که معتادان به مشتقات تریاک اغلب دارای خصوصیاتی چون نارسایی، عدم احساس مسئولیت، عدم احساس امنیت و بالاخره تمایل خود محوری هستند، اکثر محققان معتقدند که معتادان از اختلالات شخصیتی بخصوص ضد اجتماعی رنج می برند و از نظر روانکاوی در این گونه افراد رفتارهای ناآگاهانه ای برای خود تخریبی ظاهر می گردد (صالحی، 1383).