توضیحات کامل :

هدف از این تحقیق پایان نامه اختلالات رفتاری کودکان و عوامل موثر بر آن می باشد.

 

 

 

عامل واحدی را نمی توان مسئول رفتارهای نابهنجار کودکان شمرد بلکه انواعی از عوامل زیستی، روانی و اجتماعی در پیدایش آن سهیم هستند (کاپلان و سادوک ، 1382). عوامل متعددی که با مشکلات رفتاری کودکان رابطه و ارتباط دارند معمولاً در ارتباط متقابل بوده و بنابراین طبقه بندی این عوامل در این قسمت بطور اجتناب ناپذیری جنبه قراردادی دارد.

 


 نقش خانواده
در خانواده است که کودک ابتلا درباره دنیای بیرونی، رابطه با دیگران و زندگی اجتماعی نکاتی را می آموزد. بنابراین نحوه عملکرد خانواده دارای آثار عمیقی روی رشد کودک خواهد بود. یکی از جنبه های اساسی تاثیر خانواده، روابط والدین- کودک است. روابط ضعیف اولیه، طرد، والدین خشن و تغییرات مکرر مراقبین خطر مشکلات روانی کودکان را افزایش می دهد (کلانتری، 1372).البته در میان روابط خانوادگی، نابسامانی عاطفی مادر بیشتر از پریشانی عاطفی پدر و سایر اعضای خانواده موجب اختلال در رفتار کودک می شود. چنانچه مادری که دچار مشکلات عاطفی است آگاهانه یا ناآگاهانه کودک خود را برای حل مشکلات خود به خدمت می گیرد و از او وسیله ای برای برآوردن نیازهای روانی خود می سازد به مصالح کودک توجه نمی کند و به سدی در راه تکامل و شخصیت وی تبدیل می شود (احدی و بنی جمال1374).

 

 

مدرسه نظام اجتماعی کوچکی است که کودک در آن قواعد اخلاقی، عرف اجتماعی، نگرش ها و شیوه های برقراری با دیگران را می آموزد. مدرسه غالباً شبکه ای از گروه همسالان برای کودک مهیا می کند و نحوه برخورد معلمان با کودکان با رفتارهای کودکان در ارتباط می باشد. اگر معلمان به طور حساب شده و به شرط بروز رفتارهای خاصی به کودک پاداش دهند یا از آنان ایراد بگیرند یا به آنان توجه نشان دهند تاثیرات بارزی خواهد داشت. سربین ، تونیک و استرن گلانز  (1977) مجموعه مطالعاتی انجام دادند که در آن معلمان کودکان را تشویق می کردند که در فعالیت هایی که مربوط به دو جنس بود شرکت کنند کودکان بر اثر این تشویق ها در این گونه فعالیت های بیشتر شرکت کردند ولی به محض اینکه معلمان تقویت های خود را قطع کردند آنان دوباره به الگوهای سابق بازگشتند (ماسن ، 1380).

 

 

 

 

 

 

 

فهرست مطالب

تعریف نظری مشکلات رفتاری

تعریف عملیاتی مشکلات رفتاری

مقدمه:    5
2-2 مشکلات رفتاری    6
2-2-1 علل ( سبب شناسی ) مشکلات رفتاری    6
2-2-1-1 نظریۀ عومل بیولوژیکی1 ( زیستی یا زیستی شناختی ):    6
به طور کلی نظریات بیولوژیک ها به سه عامل اصلی اشاره می کند:    7
2-2-1-2 نظریه روانکاوی ( تحلیل روانی ):    8
2-2-1-3 نظریه رفتاری یا نظریه یادگیری :    10
2-2-1-4 نظریه بوم شناسی ( اکولوژیکال ) و جامعه شناسی :    12
2-2-1-5 نظریه متقابل :    15
2-2-2 طبقه بندی و بررسی ویژگی های مشکلات رفتاری    16
2-2-3 طبقه مشکلات رشدی- جسمی – روانی    18
2-2-4 اختلالات رفتاری کودکان    19
تعریف و توصیف    19
همه گیر شناسی    22
2-2-5 سبب شناسی اختلالات رفتاری کودکان    24
2-2-5-1 نقش خانواده    24
2-2-5-2 نقش عوامل زیستی    26

يشينه تحقيقاتي 
پيشينه داخلی
پيشينه خارجی 

منابع و مآخذ
منابع فارسی    
منابع انگلیسی