توضیحات کامل :

این نوشتار مبانی نظری و پیشینه تحقیق دلبستگی نوزاد قابل ویرایش با فرمت ورد doc بصورت جامع و کامل می باشد. در بخش اول (چارچوب) ادبیات نظری دلبستگی نوزاد تشریح می شود و در بخش دوم پیشینه نظری تحقیق دلبستگی نوزاد در پژوهش های داخلی و خارجی مورد بررسی قرار می گیرد. 

 

 

دلبستگی متشکل است از مجموعه ای از رفتارها که منتج به دست یابی و حفظ مجاورت مطلوب با یک فرد معین (موضوع دلبستگی) می گردد. فردی که شخص او را در کنار آمدن با جهان تواناتر می بیند. وقتی که شخص در یک موقعیت آسیب-زا قرار دارد، گرسنه یا بیمار است، زمانی است که بیشترین رفتارهای دلبستگی از وی سر می زند و زمانیکه موضوع دلبستگی حمایت لازم را فراهم می کند، این رفتارها غیرفعال می شوند (اردمن وکافری ، 2003).

 

 

نوزاد انسان بسیار آسیب پذیر و موجودی وابسته است و مجهز به مکانسیم عصبی پیشرفته ی لازم برای مدیریت چالش های جسمانی، هیجانی و محیطی نیست. برای بقا، نیاز به حمایت دارد. فراسوی بقای فیزیکی، نوزاد به موضوعات دلبستگی نیازمند است تا به او در شکل دادن و حفظ خصیصه ای پایدار تحت عنوان خود کمک کنند. وابستگی مطلق نوزاد بدان معناست که انطباق با موضوعات دلبستگی، با وجود آسیب پذیری خود، الزامی است. انطباق پذیرهای خودکار نوزاد با موضوعات دلبستگی اش به طور وضوح ریشه در غرایز و ملزومات تکاملی دارد. به عنوان مثال نوزاد در بدو تولد مجهز به بازتاب هایی است که مربوط به ساقه ی مغز است و منجر به شروع سریع فرآیندهای دلبستگی می-گردد. از آنجائی که نوزاد قادر به مدیریت و دستکاری احساس ایمنی خود نیست، به موضوعات دلبستگی نیاز دارد تا به او در مدیریت مشکلات هیجانی کمک کند (والین ، 2007). بر طبق این نظریه، تجارب اولیه ی ارتباطی بین مراقب و کودک، تأثیرات عمیق در توانایی فرد در پیمودن شرایط و موقعیت های اجتماعی در طول زندگی دارد (گروبنام  و همکاران، 2010).

 

 

 

 

 

 


فهرست مطالب

تعریف نظری دلبستگی

تعریف عملیاتی دلبستگی

فصل دوم چارچوب نظری و پیشینه پژوهش دلبستگی نوزاد

 تعريف دلبستگي 
 اهميت دلبستگي 
 ديدگاه دلبستگي 
 نظريه هاي دلبستگي 
 ساليوان و مدل بين فرد 
نظريه كردار شناسي 
نظريه هورناي 
نظريه روانشانسي انفرادي آدلر 
نظريه يادگيري اجتماعي 
عزت نفس و دلبستگي 
رابطه دلبستگي و انواع اختلالات اضطرابي 
رابطه دلبستگي و برخي اختلالات خاص 
اختلال هاي اضطرابي 
رفتارهاي ضد اجتماعي 
افسردگي 
مداخله 
پژوهشهاي انجام شده در داخل و خارج از كشور

منابع و مآخذ
منابع فارسی    
منابع انگلیسی