توضیحات کامل :

هدف از این تحقیق اهمیت و نقش فناوری در آموزش و پرورش و نقش هوشمندسازی مدارس در آن می باشد.

 

 

 

فناوري صنعت چاپ بافت جديد اجتماعي و عقلاني را براي مدارس فراهم آورد و به صورت فناوري مشخصه در آمد. فناوري مشخصه، فناوري اي است كه در ديد مردم از خود و دنياي اطرافشان دگرگونيهاي اساسي ايجاد مي كند. براي مثال، فناوري مشخصه دنياي باستان فناوري ساده، ولي ظريف هنر دست بود. صنعتگران و استادكاران باستان دنياي خود را با استفاده از ابزاري كه گسترش دستهايشان بود دستكاري كرده، تغيير مي دادند.وقتي صنعت چاپ به صورت فناوري مشخصه در آمد، طراحي و ارائه آموزش براساس مواد چاپي بنيان گذاشته شد و در برخي از كشور ها بيشتر كلاسها داراي كتابهاي خواندني، ادبي، علوم، علوم اجتماعي و رياضي شدند. سازمانهاي آموزش و پرورش ناحيه اي نظام پيجيده و منسجمي را براي گزينش كتابهاي درسي خود در پيش گرفتند.

 

 

 

فناوري مشخصه امروز، به طور كه بلتر   ادعا مي كند، فناوري الكترونيكي است كه راه هاي متعددي را براي برقراري ارتباطات، اطلاع رساني و دانستن در اختيار ما قرار مي دهد. مبارزه اي كه جامعه جهاني امروز در پيش دارد براي استفاده از فرصتهاي يادگيري است كه جوانان و بزرگسالان را آماده بهره برداري از فرهنگ معاصر و افزودن يا تاثيرگذاري بر آن مي كند. ما دراين ميان يا بايد فناوري الكترونيكي را رد كنيم يا خود را در برابر امكانات وسيع آن قرار دهيم و اين مبارزه را با آغوش باز بپذيريم (ذوفن، 1383، ص 19).   يادگيري الكترونيكي زاييده چرخه تحولات سريع و رو به گسترش فناوري هاي نو به مفهوم واقعي آن است. تاكنون تعاريف متفاوتي از يادگيري الكترونيكي ارائه شده است. ما تعريف (كراس) را كه خيلي ها او را مخترع

 

 

 

واژه يادگيري الكترونيكي مي دانند انتخاب كرده ايم. كراس يادگيري الكترونيكي را داراي شش نشانه به شرح زير مي داند:                                                                    

يادگيري الكترونيكي به وسيله اينترنت صورت مي گيرد. با جديدترين اطلاعات همراه است. مجموعه اي از روش هاي آموزشي را در بر مي گيرد (آموزش هاي مجازي، همكاري ديجيتالي، شبيه سازي و ...) فراگير محور است وبه ويژگي فردي او توجه دارد. اينترنت محور نيست، كثرت گراست (شامل همه مي شود). نهايتاً قابليت انجام دادن فرايندهاي اداري و مديريتي از قبيل: ثبت نام، پرداخت شهريه، نظارت بر روند اجراي فعاليت هاي يادگيرنده، تدريس و اجراي ارزشيابي از راه دور را فراهم مي كند. به طور كلي، يادگيري الكترونيكي به آن نوع يادگيري گفته مي شود كه در محيط شبكه به وقوع مي پيوندد و در آن مجموعه اي از فناوري چند رسانه اي، فرارسانه اي و ارتباطات از راه دور به خدمت گرفته مي شود و نوعي يادگيري است كه در محيط اينترنت صورت مي گيرد و با بهره گيري از فناوري شبكه تسهيل مي شود (وطن خواه ،1387)     

 

 

 

 

 

فهرست مطالب

تعریف نظری مدارس هوشمند
تعریف عملیاتی مدارس هوشمند

1-2- تاريخچه استفاده از فناوري در آموزش    8

2-2- اهميت و نقش فناوري در آموزش    13
3-2- جايگاه و نقش حیاتی فناوري در آموزش وپرورش    16
4-2-موانع و مشكلات  استفاده از فناوری اطلاعات در آموزش    18
5-2- هوشمند‌سازي مدارس    21
6-2-اسناد پشتيبان هوشمند سازی مدارس    22
سند چشم انداز20 ساله نظام جمهوری اسلامی ایران    22
برنامه پنجم توسعه    22
سند توسعه فاوای وزارت آموزش و پرورش    23
سند راهبردي نظام جامع فناوري اطلاعات كشور    23
سند تحول بنيادين آموزش و پرورش    23
نقشه جامع علمی کشور    24
7-2- پيشينه هوشمند‌سازي مدارس    25
پيشينه هوشمند‌سازي مدارس در جهان    25
8-2-پيشينه هوشمند‌سازي مدارس در ایران    26
جدول( 1-2)-آمار مدارس هوشمند براساس اظهار ادارات کل استان‌ها( تيرماه 90)    28
13-2- پیشینه تحقیق    29
پیشینه خارجی    29
پیشینه داخلی    35
14-2- جمع بندی و نتیجه گیری    44
منابع و ماخذ    46
فهرست منابع :    46