توضیحات کامل :

پيش فرض نظريه هاي زيست شناختي اين است که علت  افسردگييا در ژن ها نهفته است که از طريق توارث از والدين به فرزندان منتقل مي شود يا نارسايي عوامل فيزيولوژيائي که ممکن است پايه ارثي يا غيرارثي داشته باشد. يافته هاي مربوط به همزادان از 1930 به بعد بيانگر اين است که عوامل ارثي موجب بروز نوعي افسردگي مي شوند. بسياري از پژوهشگران، عوامل ارثي همراه با آنچه در زندگي شخصي به وقوع مي پيوند، يعني ترکيب آمادگي هاي ارثي و فشارهاي رواني- محيطي را علت احتمالي افسردگي و رفتارهاي ناشي از آن مي دانند.

 

 

 

يک زمينه عمده پژوهش درباره علل زيست شناختي افسردگي به نقش انتقال دهندگان عصبي مربوط است. سالهاست که نظريه کاتکولامين  در مورد افسردگي حاکم بوده است (شيلد کراوت ، 1995؛ به نقل از آزاد، 1384). اين نظريه بيانگر آن است که افسردگي مربوط است به کمبود کاتکولآمين ها به خصوص نوراپي نفرين درمحل گيرنده هاي مخصوص در مغز. از طرف ديگر اين تصور وجود دارد که علت ماني، فزوني نوراپي نفرين در مراکز گيرنده عصبي است. نتايج پژوهش ها بيانگر آن است که نوراپي نفرين بر تغيير خلق و خو، احساسات شادي بخش و احساسات افسردگي موثر است (آزاد، 1384).

 

 

 

 


براي بسياري از افراد، پايين بودن ميزان دفع اپي نفرين، در دوره هايي از افسردگي ملاحظه شده است در حاليکه بالا بودن سطوح آن، خصوصيات دوره مانييا هيپوماني را تشکيل مي-دهد.ارتباط کاتکولامين ديگري به نام دوپامين  نيز با افسردگي شناخته شده است. دوپامين با گروه نورونهاي مربوط به هماهنگي، تنظيم غذا و مايعات، اثرات هيپوتالاموس بر غده هيپوفيز، ظهورهيجان ارتباط دارد. ساير پژوهشگران نيز افسردگي را به انتقال دهنده عصبي ديگري به نام سروتونين  مربوط دانسته اند (آزاد، 1384). 

 

 

 

 

 

 

 

 

فهرست مطالب

تعریف نظری اختلال افسردگی اساسی

تعریف عملیاتی اختلال افسردگی اساسی

فصل دوم: مبانی نظری و پیشینه در مورد اختلال افسردگی اساسی

مقدمه    12
افسردگی    12
تاریخچه افسردگی    12
اختلال افسردگی اساسی    13
شیوع    16
سبب شناسی اختلال افسردگی اساسی    17
عوامل زیست شناختی    17
عوامل نوروشیمیایی    18
عوامل روان پویشی    19
عوامل یادگیری    20
نظري های افسردگی    20
نظريه شناختی    20
نظریه اصالت وجودی    21
عوامل شخصیتی    22
مدل رفتاری لوینسون    23
مدل خویشتن داری رم    24
مدل شناختی بالینی بک    25
نظریه شیکه تداعی    29
مدل دزماندگی آموخته شده
مدل تکرار غیرارادی خودنظم بخش
مدل سبک های پاسخی به افسردگی
مدل شناختی جدید بک از افسردگی
مدل زیرسیستم های شناختی متعامل

پیشینه ی پژوهش در مورد اختلال افسردگی اساسی

تحقیقات انجام شده اختلال افسردگی اساسی در داخل کشور

تحقیقات انجام شده اختلال افسردگی اساسی در خارج کشور

نتیجه گیری