توضیحات کامل :

واژه فراتحليل، ترجمه واژه مركب Meta analysis است كه جزء نخست آن يعني Meta به معناي: “ فرا ” و يا ” وراي ” مي باشد. “ واژه Meta ريشه يوناني دارد و به معناي Behindیا In back of ، است .فرا تحليل به بررسي پژوهش هايي مي پردازد كه درباره موضوع خاص انجام شده اند. توضيح فوق درواقع تعريف لغوي واژه فرا تحليل است. فرا تحلیل در واقع نوعی تحلیل ثانویه است. وقتی نتایج مطالعات منتشر شده پیرامون یک موضوع خاص بدون توجه به داده های اصلی اولیه به صورت کمی ترکیب شود و به یک نتیجه گیری کلی بینجامد، فرا تحلیل به عنوان نوعی تحلیل ثانویه صورت می گیرد(  دلاور وگنجی، 1391 ص 5به نقل لیویت ، 1991). 

 

 

 

 


 مشکلات مربوط به استخراج نتایج و به کارگیری آنها به قدری گسترده بود که سناتور والتر ماندیل  سرخوردگی خو را از این موضوع در سخنرانی سال 1977 که در انجمن روان شناسان آمریکاانجام شد این گونه بیان کرد (نقل از گلاس،1976):
"آنچه نمی توانم بفهمم آن است که چگونه باید با مشکلات آموزشی رفتار کنیم. برای هر مطالعه، آماری یا نظری، یک راه حل یا توصیه خاص پیشنهاد می شود اما معمولاً مطالعه مستنددیگری نیز وجود دارد که مفروضه ها و نتایج مطالعه نخست را به چالش می کشد. به نظر نمی رسد که هیچکدام با رویکرد دیگری موافق باشد اما گیج کننده تر آن است که به نظر می رسد هیچ کس نمی داند چه باید کرد."بر این اساس محققان سال 1980 (دلاور 1389)کلید حل بحران پژوهش در علوم انسانی و اجتماعی را،در تصحیح فرآیند بازنگری می دانستند  .بدین ترتیب بیش از هر زمان دیگري نیاز به ابزاري براي یک دست کردن این مطالعات احساس می شد. توسعه فراتحلیل اواخر این دهه  پاسخی به این بحران بود. هدف روش فرا تحلیل نشان دادن شیوه تفکر در ترکیب پژوهش ها با استفاده از روش های آماری است. به عبارت دیگر فرا تحلیل روشی است که به کمک آن می توان تفاوت های موجود در پژوهش های انجام شده را استنتاج کرد و در دستیابی به نتایج کلی و کاربردی از آن بهره جست. (دلاور 1389)

 

 

 

 

 

 


فهرست
فراتحلیل :    10
تعریف فرا تحلیل:    13
تاریخچه فرا تحلیل:    16
ضرورت فرا تحلیل :    18
فراتحلیل و مرورنظاممند:    20
فراتحلیل    22
مرور نظاممند    22
جدول1-2 فراتحلیل در مقایسه با مرور نظاممند و مرور روایتی  ( سنتی)    23
امتیازات فراتحلیل :    23
مراحل اجرای روش  فراتحلیل :    24
مدل های فراتحلیل:    30
روش های تلفیق احتمالات(ترکیب نتایج)    31
تشخیص متغیر های میانجی.    34
ارزشیابی نتایج فراتحلیل به منظور کاهش خطا:    36
استنباط آماری در فراتحلیل    40
مسائل و مشکلات فراتحلیل :    42
کارکردهای فراتحلیل  :  44
پیشینه پژوهش های خارجی:    47
پیشینه پژوهش های داخلی:    52
منابع :    56