توضیحات کامل :

کوب  1976 حمايت اجتماعي را به عنوان اطلاعاتي تعريف کرده است که باعث مي شود افراد به اين اعتقاد پيدا کنند که مي بايستي مورد مراقبت قرار بگيرند و دوست داشته باشند ، مورد احترام قرار گرفته وبه آنها ارزش داده شود و متعلق به يک شبکه اجتماعي بوده و اين ارتباط نيز دو طرفه مي باشد. اين سه نوع اطلاعات فرد را با انواع مختلفي از حمايت اجتماعي مواجه مي کنند ،حمايت ازحرمت نفس ، ارزشمند شدن و حمايت عاطفي وحمايت از طرف جامعه.

 

 

 

 

 شي فر  ، کوين  و لازاروس ( 1981 ) سه محور را براي حمايت اجتماعي بر شمرده اند . 
1- حمايت اجتماعي هيجاني يا عاطفي که در برگيرنده صميمت و به دست آوردن آن در روابط بين فردي است . 
2- حمايت عيني يا ملموس که کمک مستقيم و قابل لمس در ارتباط با امکانات و خدمات مي باشد . 
3- حمايت اطلاعاتي : که در برگيرنده راهنماييها با اطلاعات و راه حلهايي است که يک شخص در ارتباط با مشکل خود به آن نياز داشته و پسخوراندي به رفتار مي باشد(قلاتي ،1380).

 

 

 

 

 


بر کمن ( 1986 )، بيان مي کند که حمايت اجتماعي به دو نوع اساسي ساختاري و کارکردي تقسيم  مي شود . حمايت ساختاري معمولاً به جنبه عيني حمايت اشاره دارد و در برگيرنده ارتباطات اوليه و اساسي مي باشد . از قبيل تأهل ، عضويت در گروهها ، دلبستگي ،علايق و غيره – حمايت کارکردي شامل کار کردهاي مثل حمايت اطلاعاتي و ابزاري و محترم شمردن فرد ، صميمت در روابط اجتماعي ، ميزان و مکان دسترسي به فرد مذکور در زمان معين و مورد نياز را در بر مي گيرد . 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

فهرست مطالب
تعریف نظری حمایت اجتماعی
تعریف عملیاتی حمایت اجتماعی
25-2-حمایت اجتماعی
26-2-  منابع حمایت اجتماعی
27-2-ابعاد حمایت اجتماعی
28-2- سیستم های حمایت اجتماعی
29-2-طبقه بندی حمایت اجتماعی و انواع آن
بخش دوم :
33-2- پژوهشهای انجام شده در ایران
34-2- پژوهشهای انجام شده در خارج از ایران
منابع و ماخذ