توضیحات کامل :

مبانی نظری و پیشینه تحقیق سبک های دلبستگی نمونه فصل دوم پایان نامه کارشناسی ارشد روانشناسی می باشد.  دل‌بستگی پیوند هیجانی پایدار بین دو فرد است، به‌طوری‌که هر یک از طرفین کوشش می‌کند نزدیکی یا مجاورت با موضوع دل‌بستگی را حفظ و به‌گونه‌ای عمل کند تا مطمئن شود که ارتباط ادامه می‌یابد (فوگل، 1997؛ به نقل از بهادری). افراد با سبک دل‌بستگی دوسوگرا برای برقراری روابط نزدیک تمایل شدیدی دارند، اما در عین حال نگرانی بسیاری از طرد شدن دارند. عمده دغدغه‌ی این افراد پذیرش از طرف دیگران است. این افراد تصویر منفی از خود دارند، ولی نگرش مثبت به خود دارند.

 

 

 

 

 

 

امروزه با اثبات تداوم سبک‌های دل‌بستگی در سنین بزرگسالی، پژوهشگران با پی گیری کارهای بالبی و همکارانش، بر اهمیت این متغیر در شکل‌دهی به روابط بین فردی تأکید داشته و تلاش بر شناسایی نحوه‌ی اثرگذاری در بسیاری از اختلالات هیجانی و رفتاری و نهایتاً ارتقای سلامت روانی را دارند (دیویس، 2004؛ بشارت 1385). مطالعه‌ی تأثیر سبک‌های دل‌بستگی بر ارتقای سلامت در کنار متغیرهای دیگری که بهزیستی روانی را متأثر می‌سازند، زمینه‌ای جامع برای شناسایی عوامل ارتقای سلامت فراهم می‌سازد.

 

 

 

 

 

 


نمونه پیشینه پژوهش

در مطالعه‌ای ارتباط میان سبک‌های دل‌بستگی و سلامت روان در استرس شدید زندگی واقعی در میان جوانان اسرائیلی بررسی شد. سبک دل‌بستگی اجتنابی و دوسوگرا به طور معناداری به صورت منفی سلامت روان را پیش‌بینی می‌کرد (نریا  و همکاران، 2001).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

فهرست مطالب

چارچوب نظری و پیشینه پژوهش سبک های دلبستگی

2-6. سبک های دل  بستگی    38
2-6-1. تعریف دل بستگی    38
2-6-2. نظریه دل بستگی بالبی    38
2-6-3. طبقه بندی کیفیت دل بستگی نوزاد    39
2-6-4. سبک های دل بستگی در بزرگسالان    41
2-8. پیشینه تحقیق    46
2-8-1. سلامت روان و ایمان    46
2-8-2. ارتباط سلامت روان با شادکامی، سبک های دل-بستگی و منبع کنترل    48
2-8-3. ارتباط ایمان با شادکامی، سبک های دل بستگی و منبع کنترل    49
2-8-4. تحقیقات ترکیبی    51
2-8-5. فرضیه های پژوهش    53
منابع