توضیحات کامل :

دانلود تحقیق رشته هنر

ارزیابی فرم سفالهای شوش

 
 
 
مقدمه:
همانطور که می‌دانیم در بررسی‌ها و حفاری‌های باستان شناسی اولین چیزی که دارای اهمیت است و به عنوان بیشترین و مهمترین داده‌ی مادی که برای بازسازی گذشته و حتی تاریخ‌گذاری نسبی و مطلق و لایه‌نگاری و همینطور بررسی‌های تطبیقی چند محوطه مورد استفاده قرار می‌گیرد سفال می‌باشد. سفال به عنوان یکی از داده‌های مادی است که در تمامی قسمت‌های زندگی مردمان گذشته مورد استفاده قرار می‌گرفته، در منازل،کارگاه، مناطق مسکونی، تجاری، کارگاهی و حتی در قبور و آرامگاه‌ها به عنوان هدیه و در معابد به عنوان نذورات و هدایا که به خدایان تقدیم می‌گشته. پس یکی از وسایل زندگی روزمره و تشریفاتی مردمان باستان سفال بوده است که به مقدار فراوان در دسترس باستان شناسان برای بازسازی گذشته قرار دارد.
 
همان‌طور که دکتر مجیدزاده در مقاله‌ی خود می‌گویند: (سفال در باستان‌شناسی پیش از تاریخ و حتی پس از آن، از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است؛ زیرا از یک سو پایاترین، متنوع‌ترین و فراوان‌ترین یافته در حفریات باستان‌شناسی تشکیل می‌دهد و از سوی دیگر مهم‌ترین عامل در شناخت فرهنگ‌های پیش از تاریخ و گاه‌نگاری نسبی آنهاست.) حال باید به این مهم توجه کرد که هر منطقه‌ی فرهنگی و تمدنی دارای سفال خاص خود می‌باشد که از نظر رنگ، جنس(خمیر)، نقوش، فرم و.... قابل شناخت و تقسیم‌بندی می‌باشند. حتی تا جایی که برخی فرهنگ‌ها یا تمدن‌ها را با این داده‌ی مهم (سفال) معرفی می‌کنند مثلاً «فرهنگ سفال نخودی» و یا «فرهنگ سفال قرمز» و.... که یکی از عوامل شناسایی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها باستانی می‌باشد.
 
بیشترین کارهای معماری در شوش به نام اونتش، گل ثبت شده است. وی در شوش بیست معبد را بنا و یا تعمیر کرد. شمار زیادی آجر کتیبه دار در شوش که شباهت کامل به آجرهای کتیبه دار چغازنبیل دارد، ثابت می کند که اونتش – گل در شهر شوش زیگوراتی مانند هفت تپه شوش بنا یا بازسازی کرده است. پیش از اونتش گل دیگر شاهان عیلامی در شوش اقدام به ساختن زیگورات کرده بودند. یکی از آنها کوک نشور، مدعی بنا یا تعمیر یک ......... از آجر در ارگ این شوشینگ است اما در حال حاضر پلان از تمام زیگوراتهایی که در شوش ساخته شده است نداریم. 
 
 
 
کلمات کلیدی:

سفال های شوش

فرم سفال های شوش

بررسی فرم سفال های شوش

 
 
 
 
 
 
فهرست مطالب
ارزیابی فرم سفالهای شوش
4-1معابد شوش 2
4-2فرم بنا : 2
شکل 4 : پلان معبد متعلق به این شوشینگ هزاره سوم قبل از میلاد 3
شکل 5 : پلان سه معبد متعلق به الهه مادر قدیم شوش و نینایی و دو خدای عیلامی سیموت و منزت 4
4-3 تزئینات بنا : تزئینات بیرونی بنا 4
شکل 6 : قسمتی از آجرهای قالبی معبد این شوشینگ در شوش که بنای آن را کوتیر –
 نهونته آغاز کرده و در زمان شیلهک این شوشینگ به پایان رسید. قرن دوازدهم ق.م.لوور بلندی 37/1 متر آجر. 6
4-3-1تزئینات درونی : 7
4-4شرح کاخ داریوش در شوش 7
شکل 9 : طرح کاخ آپادانا، شوش 9
شکل 10: سرستون هخامنشی 10
شکل 12: پایه ستون هخامنشی، شوش                       
   شکل 13 : پایه ستون هخامنشی – شوش 10
5-4 ملحقات کاخ شوش و باغهای آن 11
4- 6کاخ هخامنشی شاوور 12
شکل 14 : حجاری اشکانی : شوش 14
4-2-6ظروف مخروطی 15
4-3-6ظروف بیضوی 16
4-4-6ظروف استوانه ای 17
4-7ظروف ترکیبی 17
4-8 برش تشکیل دهنده فرمهای ساده و فرم های ترکیبی 18
4-8-1برش فرم های دایره ای 18
4-2-8برش فرم های مخروطی 19
-8-3برش فرم های بیضوی 20
4-8-4برش فرم های استوانه ا 21
منابع 35