توضیحات کامل :

دانلود مقاله ترجمه شده رشته مدیریت

تعیین ارتباط بین الگوی مدیریت سایبرنتیک و خلاقیت کارکنان در ادارات ورزش و جوانان استان همدان


عنوان انگلیسی:

Determining the relation between Cybernetic management model and employees’ creativity in Hamadan’s Youth and sports organizations


چکیده
هدف از این تحقیق تعیین ارتباط بین الگوی مدیریت سایبرنتیک و خلاقیت کارکنان در ادارات ورزش و جوانان استان همدان بود. این پژوهش از نوع تحقیقات توصیفی- همبستگی است که به شیوه میدانی اجرا شده است. جامعه آماری را کلیه کارکنان ادارات ورزش و جوانان استان همدان تشکیل می دهند (N=144) که با توجه به محدود بودن جامعه آماری، کل جامعه آماری به عنوان حجم نمونه در نظر گرفته شد. ابزار گردآوری پرسشنامه ی الگوی سایبرنتیک دلدار و همکاران (1393) شامل 38 سوال، پرسشنامه ی خلاقیت کارکنان حسن بیگی (1389) شامل 17 سوال بوده که روایی آن با نظر اساتید راهنما و مشاور و تعداد 15 نفر از متخصصان مورد تأیید قرار گرفت. پایایی پرسشنامه ها با استفاده از ضریب آلفای کرونباخ به ترتیب برای پرسشنامه سایبرنتیک 88% =a و برای پرسشنامه خلاقیت 82% =a بدست آمده است. برای تحلیل داده ها از آزمون کولموگروف-اسمیرنوف، همبستگی پیرسون و جهت پیش بینی متغییرها از رگرسیون چندگانه استفاده شد. نتایج نشان داد که بین مولفه های سایبرنتیک (نظارت و کنترل، پیوند های سست و سخت، تعاملات، تصمیم گیری، سلسله مراتب و رهبری) و خلاقیت کارکنان در ادارات ورزش و جوانان استان همدان، ارتباط معنی داری وجود دارد ( 05/0≥ = P). همچنین نتایج نشان داد مولفه های سایبرنتیک پیشگوی مناسبی برای خلاقیت کارکنان در ادارات ورزش و جوانان استان همدان می باشد، در این بین مولفه تعاملات بیشترین پیش بینی (7/40) درصد، و مولفه تصمیم-گیری کمترین پیش بینی (5/31) درصد را برای خلاقیت کارکنان دارا می باشد.


واژگان کلیدی:

الگوی مدیریت سایبرنتیک
خلاقیت کارکنان
ادارات ورزش و جوانان استان همدان


مقدمه
انتخاب الگو و یا سیستم غالب در سازمان ها به عنوان ابزاری مفید و ارزشمند فراروی سازمان ها و مدیران قرار دارد، چرا كه اگر این انتخاب به درستی صورت گیرد می تواند به سازمان ها در مقابله با این پیچیدگی ها كمك نماید و اگر الگوی انتخاب شده با كیفیت پایین و ضعیف باشد صدمات، جبران ناپذیری بر سازمان ها می گذارد (اسچوانینگر ، 2010). نتایج و شواهد نشان داد که در حال حاضر، مسئله جدی این است که سازمانها هنوز هم بر اساس الگوهای نامناسب و ناکارآمد اداره می‌شوند و این در دست الگوی سایبرنتیک است که چالش‌ها و پیچیدگی‌های محیطی را مرتفع سازد. بنابراین با توجه به یافته های تحقیقات انجام شده، در دنیای امروز، استفاده از سیستم ها و مدل های مرسوم گذشته، قادر به پاسخگویی به تغییرات مداوم کنونی نیست. در جهان امروز از دستاوردهای سایبرنتیک، در حل دشواری‌های اجتماعی، اقتصادی، بیولوژیک، پزشکی و امور بشردوستانه استفاده می‌شود و خودکار نمودن فعالیت های اداری و تجاری از اهمیتی فزاینده‌ای برخوردار شده است. بنابراین در صورتی که از مدل های جدیدی نظیر مدل مدیریتی سایبرنتیک در سازمان ها استفاده نشود، شاهد ناتوانی سازمان در مقابله با شرایط متغیر خواهیم بود. با توجه به تغییراتی كه جهان در دهه های گذشته قرن بیستم و آغاز قرن بیست و یكم با آن روبرو بوده و همچنین بعضی از بحران های اقتصادی و مالی برجسته امروز نیاز به رویكرد سیستمی اهمیت زیادی دارد.
هدف اساسی که اینک پیش روی مدیران قرار دارد، عقلایی کردن سایبرنتیک در فرایند مدیریت بر اساس روش‌های «بدون کاغذ» است (بالز ، 2009).


فهرست مطالب
چكیده
مقدمه
روش شناسی
نتایج
جدول 1، نتایج آزمون کلموگروف اسمیرنوف
آزمون فرضیه های تحقیق
فرضیه اصلی
جدول 2 نتایج ضریب همبستگی پیرسون جهت آزمون فرضیه صفر اصلی
فرضیه اول
جدول 3 نتایج ضریب همبستگی پیرسون جهت آزمون فرضیه
فر ضیه دوم
جدول 4 نتایج ضریب همبستگی پیرسون جهت آزمون فرضیه صفر دوم
فرضیه سوم
جدول 5 نتایج ضریب همبستگی پیرسون جهت آزمون فرضیه صفر سوم
فرضیه چهارم
جدول 6 نتایج ضریب همبستگی پیرسون جهت آزمون فرضیه صفر چهارم
فرضیه پنجم
جدول 7 نتایج ضریب همبستگی پیرسون جهت آزمون فرضیه صفر پنجم
فرضیه ششم
جدول 8 نتایج ضریب همبستگی پیرسون جهت آزمون فرضیه صفر ششم
فرضیه هفتم
جدول 9 نتایج رگرسیون با استفاده از روش خطی ساده
بحث و نتیجه گیری