توضیحات کامل :

مسئولیت ناشی از صدمات ورزشی

 
چکیده:
اهمیّت تربیت بدنی و ورزش که لازمه سلامتی و تندرستی در جامعه امروزی می‌باشد بر هیچ کس پوشیده نیست به گونه‌ای که حتّی با غرور ملّی نیز پیوند خورده است اما باید دانست که ورزش جدای از خطرات و آسیب‌ها نمی‌باشد و ممکن است یکی از ورزشکاران بر روی دیگری مرتکب خطایی گردد قانونگذار نیز این خطرات و آسیب‌ها را از چشم دور ندانسته و آنها را مدّ نظر داشته است.لذا در بند 3 ماده 59 ق.م.ا. اگر که این حرکات بر طبق مقررات آن ورزش صورت گرفته و آن مقررات هم برخلاف موازین شرعی نباشند، مسئولیت کیفری نخواهند داشت ولی مسئولیت مدنی همچنان برقرار می‌باشد.
 
 
واژگان کلیدی:

ورزش

ورزشکار 

موازین شرعی

خطای ورزشی

عملیات ورزشی

مسئولیت‌های قانونی

 
 
مقدمه
از قدیمترین روزگاران و حتی پیش از پیدایش خط، نیاز به تأمین خوراک و پوشاک از راه شکار حیوانات و احتیاج به کسب توانایی برای مقابله با خطرهای طبیعی و دشمنان گوناگون جوامع کهن بشری را واداشته بود که به امر تربیت بدنی، بعنوان یکی از مهمترین امور زندگی توجه نمایند و این حقیقت را دریابند که قدرت، استقامت، مهارت و سرعت را که در زندگی انسان‌ها از اهمیتی برخوردار است، می‌توان با بهره‌گیری از تمرین و فعالیت‌های جسمانی تا حد قابل ملاحظه‌ای تقویت کرد.وقتی دولت‌ها و حکومت‌ها تشکیل و تأسیس شدند رهبران آن‌ها متوجه شدند که برای حفظ یا گسترش مرز‌های خود نیاز بازوان توانایی هستند که در جنگ‌ها بتوانند پیروزی را برای آن‌ها به ارمغان آورند.قرن‌های اخیر ورزش‌ از آمادگی جسمانی برای صرفاً جنگ خارج گشته و بعنوان یک ضرورت برای سلامتی جامعه نگریسته شده است و بالاتراز آن حرفه‌ای گشته است یعنی عده‌ای از افراد جامعه شغل و حرفه‌شان ورزش است.
 
طبعاً در این صورت که نگاه به ورزش به صورت یک ضرورت و نیاز اجتماعی در آمده، و سلامتی و نشاط جامعه در گرو آن است و باید در ترویج آن کوشید چراکه گرایش به ورزش از تباه شدن نسل جوان و منحرف شدن آن جلوگیری نموده و اعتیاد به مواد مخدر را ریشه کن خواهد کرد. اما ورزش جدای از خطرا ت نیست و در أثنای ورزش ممکن است یکی از ورزشکاران برروی دیگری مرتکب خطایی شود، در این نوشتار سعی بر‌آن است که خطاهایی را که در حین ورزش حادث می‌شوند را بررسی حقوقی کنیم و بدانیم که آیا مسئولیت کیفری و یا مدنی در چنین خطاهایی وجود دارد یا خیر؟
 
با توجه به اهمیت ورزش‌ها در جامعه کنونی و نیز منافع زیادی که برآن مترتب است بررسی خطاهای ورزشی از دیدگاه‌ حقوق و قانون دارای ارزش بالایی است چرا که در نوع نگاه مردم به ورزش تأثیر گذار است. هدف این نوشتار آنست که بدانیم که آیا خطاهای ورزشی مسئولیت کیفری و یا مدنی دارند؟ و علّت آن کدام است؟ضرورت آن را هم در وجود خطاهایی است که در ورزش‌ها هرروز اتفاق می‌افتد. خصوصاً در زمان ما که ورزش بصورت شغل در آمده است.
 
پرسشهای 
1. آیا خطای ورزشکاران در حین عملیات ورزشی مسئولیت کیفری و مدنی می‌باشد؟
2. آیا مسئولیت مدنی و کیفری در خطای ورزشی اختلاط و یگانگی پیدا نمی‌کند؟
3. درصورتی که ورزشکار مصدوم، مدتی از ورزش دور بماند و چون ورزش شغل او محسوب می‌شود از در‌آمد آن محروم شود آیا ورزشکار خاطی باید این ضرر را جبران کند؟
4. در صورتی که هزینه‌های بیمارستان و دارو و . بیش تر از میزان دیه باشد آیا مبلغی بیش از دیه بر عهده ی ورزش کار خاطی است؟
 
 
فهرست مطالب
چكیده .1
مقدمه 2
پرسش  2

فصل اول:شناخت حقوق ورزشی 3  

گفتار اول .4

مبحث اول:منظور از حقوق ورزش چیست؟ 4

مبحث دوم: تعریف حقوق ورزشی .4
مبحث سوم: اهداف حقوق ورزشی 4
گفتار دوم 5

مبحث اول: جایگاه ورزش در قانون اساسی .5

مبحث دوم: حقوق ورزش در اسلام 6
مبحث سوم: حقوق ورزش در حقوق ایران .7

فصل دوم:مسئولیت های ناشی از عملیات های ورزشی .9 

گفتار اول .10
مبحث اول:تعریف خطای ورزشی .10
مبحث دوم:مسئولیت در قانون مدنی 10

مبحث سوم:تحلیل حقوقی بند3ماده59 قانون مجازات اسلامی 12

مبحث چهارم:مسئولیت در فقه .16
گفتار دوم .18
مبحث اول: مبنای عدم مسئولیت کیفری در خطای ورزشی 18
مبحث دوم:  رویه قضایی و نظریه ی اداره ی حقوقی .19
مبحث سوم:  ماهیت خطا های ورزشی .19
مبحث چهارم: رضایت در ورزش. 20
 نتیجه گیری ،پاسخ به پرسشها،مشكلات تحقیق،پیشنهادات 21
بخش ضمیمه 24
فرم گزارش حادثه .25

حكمیت در اختلافات ورزشی .26

الگوی کلی برای خسارات مالی  29
مثالی برای ارزیابی یك خسارت مالی 30
جدول  33
منابع ومآخذ 36